• Kwaliteit staat voorop, al meer dan 25 jaar
  • Ontdek de nieuwste swimwear collectie
  • Werkdagen voor 15u besteld, zelfde dag verstuurd
  • Perfecte pasvorm in cupmaten, A t/m G
NL

Geïnspireerd door hun moeders

Door Femke de Haan
Bijgewerkt op 08 mei 2020

Geïnspireerd door hun moeders

De mensen achter CYELL delen verhalen over hun moeders

Voor deze moederdag, delen een paar van onze team leden een persoonlijk verhaal over hun moeder. Lees hieronder hun inspirerende verhalen!

Cyell, once you know...

Mijn moeder is de liefste moeder en oma die ik me maar kan wensen! Sinds ik zelf moeder ben geworden, waardeer ik mijn moeder nog meer dan ik al deed. We vieren moederdag en haar verjaardag op dezelfde dag, alleen dit jaar op afstand. Ik probeer altijd zelf iets moois te maken, creatief en persoonlijk! Al is het maar iets kleins. Ik heb mijn liefde voor detail en mooie, natuurlijke materialen vertaald in dit zelf gemaakte linnen zakje, waar een decoratieve hanger in zit, gemaakt van klei en katoendraad. Op het zakje een leren label met ‘MAMA’, bevestigd met een bijpassend draadje. Ook heb ik een foto bevestigd met onze 3 generaties: mijn moeder, ikzelf en mijn dochter. Het is een klein gebaar, maar ik weet zeker dat mijn moeder hier heel blij mee gaat zijn! Sinds ik zelf moeder ben geworden, heb ik echt ontdekt wie ik ben. Dit is zo’n mooi geschenk, naast het moederschap zelf en alle knuffels, kusjes en liefde! Mijn dochter is als een spiegel voor me en zie mezelf zo vaak terug in haar op verschillende manieren. Natuurlijk schrik ik soms, omdat ik dingen herken die ik liever niet zou zien! Maar ik leer van haar, elke dag. Ik weet zeker dat mijn moeder dit ook met mij heeft. Want oh… wat lijken we op elkaar!


Sinds ik zelf moeder ben geworden, lijkt het alsof herinneringen van vroeger vaker langskomen. Mijn moeder heeft me geleerd, hoe laat het ook is en of je nou zin hebt of niet, zorg altijd goed voor je gezicht voor je in bed stapt! Haal voorzichtig je make-up er af, wat op verschillende manieren gedaan kan worden en smeer dan een geschikte nachtcrème voor jouw huid. Dit ritueel is even belangrijk aan het begin van iedere dag, een goede dagcrème mag niet missen in de ochtendroutine. Ik merk dat ik dit onbewust heb overgenomen en dat ik elke ochtend en avond mijn gezicht verzorg, net als mijn moeder. Ik hoop dat wanneer ik even oud ben als mijn moeder nu is, ik er net zo stralend uit zie als zij!

Het beste wat ik van mijn moeder heb geleerd is dat er altijd plek is aan de tafel. Ik ben opgegroeid in een huis waar mensen altijd aan kwamen waaien. Spontane gasten en gezellige bezoekjes die overgingen in samen eten. Mijn moeder is een ontspannen gastvrouw met altijd eten over! Koken is voor mij altijd een manier geweest om mensen samen te brengen. Zelfs toen mijn vader en ik door een allergie ons dieet drastisch hadden aangepast, is ze nooit opgehouden met experimenteren, en is ze ondertussen zeer succesvol in de glutenvrije keuken! Ik deel graag met jullie een recept uit haar van haar glutenvrije succes repertoire, lang leve mijn moeder en haar kookkunsten!

Susan's glutenvrije chocolade & peer taart
Ingrediënten

 

- 85 gr. boter, plus 1 eetlepel extra voor het invetten van de vorm

- 85 gr. lichte basterdsuiker, plus extra voor de vorm

- 85 gr. glutenvrije pure chocolade, in stukjes

- 1 theelepel brandy

- 3 eieren, dooiers en wit gescheiden

- 85 gr. hazelnoten, geroosterd en gemalen in een foodprocessor of blender

- 4 zeer rijpe peren, geschild, gehalveerd en zonder klokhuis

- poedersuiker, voor de garnering

Werkwijze

Knip een rondje uit bakpapier, wat op de bodem past in een springvorm van 25 cm. Smelt 1 eetlepel boter en smeer de springvorm hiermee in, leg daarna het bakpapier op de bodem en smeer dit ook weer in met de boter. Lepel 2 eetlepels basterdsuiker in de vorm, draai de vorm rond zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje suiker en schudt de rest er uit. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade en de boter in een schaal boven een pan met heet water, haal daarna de kom van de pan af, roer de brandy er doorheen en laat afkoelen. Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom totdat deze licht van kleur en stevig zijn en schep het dan voorzichtig door het chocolademengsel samen met de hazelnoten. Klop in een andere kom, met een schone garde, de eiwitten stijf totdat je pieken krijgt. Roer een lepel van het eiwit door het chocolade mengsel en roer daarna voorzichtig de rest er doorheen in 2 fases. Giet het mengsel in de springvorm, strijk de bovenkant glad en leg dan de peer helften er op, met de bolle kanten naar boven. Bak de taart in 40 minuten gaar totdat de peren zacht zijn en de taart helemaal gaar. Laat afkoelen in de springvorm, als de taart volledig is afgekoeld, verwijder deze uit de vorm en bestuif met poedersuiker. Serveertip: lekker met een schep crème fraîche!