• Ontdek de nieuwste swimwear collectie
  • Perfecte pasvorm in cupmaten, A t/m G
  • Kwaliteit staat voorop, al 25 jaar

Iconische prints

Door Femke de Haan
Bijgewerkt op 26 oktober 2020

Iconische prints

Hoe worden ze ontworpen

 

CYELL staat bekend om haar rijke en kleurrijke prints, maar hoe ontstaat nou zo’n print? Wij gingen in gesprek met Shirley, de designer van CYELL sleepwear. Zij vertelt ons wat haar inspireert, hoe ze te werk gaat en uiteindelijk komt tot die iconische prints.


Waar haal je inspiratie vandaan

“Je begint met marktonderzoek, ontdekken wat de trends en thema’s zijn van het seizoen. Ik kijk veel catwalk shows waar ik voornamelijk de kleuren uit kan halen. Verder kijk ik naar kunststromingen en fotografische prints. Je kunt vaak die vertaalslag wel maken naar fashion. Voor homewear halen we met name inspiratie uit interieur.”

Hoe ga je te werk?

“Eerst bepaal je hoeveel prints je nodig hebt. Wat zie je veel op de catwalk? en welke merken hebben dit al gedaan? Deze zomer zien we bijvoorbeeld veel Tie-dye printen. Hier zijn we mee aan het experimenteren. Het is voor ons belangrijk om sophisticated te blijven, het moet bij CYELL passen. Per print is het verschillend hoe we te werk gaan. Voor bijvoorbeeld een bloemenprint ga ik aan tafel zitten en ga ik allemaal bloemetjes illustreren. Voor bepaalde verftechnieken kijk ik Youtube tutorials. Het is vooral veel uitproberen, niet alles lukt. In de nabewerking kunnen we ook nog de nodige aanpassingen doen.”

Wat is je favoriete techniek?

“Ik heb laatst veel geëxperimenteerd met Marble-dye en Tie-dye. Voornamelijk om te ontdekken wat nou een goede techniek is en wat past bij CYELL. Om te testen op stoffen en te zien of het werkt, zijn kleding van mijzelf en mijn zoontje er ook aangegaan. Tja, dat gaat er ook aan vooraf. Ik vind het het nog steeds het leukst om iets zelf te tekenen.”

 

 

Is het proces wel eens frustrerend

“Ja tuurlijk, soms lukt het gewoon niet. Je zit ook met een tijdsdruk. Men heeft hoge verwachtingen, maar het lukt mij ook niet altijd gelijk ondanks dat ze zeggen dat ik een goede illustrator ben.”

Weet je wanneer je een iconische print heb gemaakt?

“Als ik helemaal in een techniek zit en een hoop dingen heb gedaan, moet ik even een stapje achteruit doen. Dan leg ik al mijn probeersels naast elkaar en zie ik welke goed gelukt zijn en welke niet. Vaak krijg ik de bevestiging van iemand anders dat ik goed bezig ben, dat geeft zelfvertrouwen.”

Klik hier om de homewear collectie te ontdekken