• Gratis levering in NL, BE en DE
  • Vóór 15:00 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Kwaliteit staat voorop, al meer dan 25 jaar
  • Shop nu, betaal later met Riverty
NL

Onderhoud en wasadvies

Door Femke de Haan
Bijgewerkt op 01 juli 2020

Onderhoud en wasadvies

Tips & tricks voor het onderhouden van je delicate swimwear

 

Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ieder seizoen ontwerpen we een trendvolle collectie, met een tijdloze uitstraling. Desalniettemin, is goed onderhoud van je swimwear belangrijk. Met goed onderhoud blijven je items in perfecte staat, zodat je er seizoen na seizoen weer van kan genieten.

 

 

 

 

 

 

 


Cyell, once you know...

 

 

 

Vermijd agressief wasmiddel
Om het materiaal als nieuw te houden

Net als dat de agressieve chemische stoffen in wasmiddel schade kunnen toebrengen aan je huid, kunnen ze ook schadelijk zijn voor je swimwear. De stoffen in sommige wasmiddel producten kunnen bijtend zijn voor het materiaal, wat uiteindelijk afbreuk doet aan de vorm, kleur en elasticiteit van je swimwear. We raden aan om een mild wasmiddel of een speciaal swimwear wasmiddel te gebruiken om schade te voorkomen.

Spoelen na een duik in het zwembad
Voorkom chloorschade

Spoel je swimwear in koud water na het zwemmen om chloor er uit te krijgen. Het beste doe je dit direct nadat je het uit trekt, zelfs als je geen tijd hebt om het uitgebreid met zeep te wassen. Door het uitspoelen van op zout en/of chloor gebaseerde chemicaliën, behoud je de levensduur, kleur en elasticiteit van je swimwear.

 

 

Handwas & drogen aan de lucht
Sla de wasmachine en droger over

De ruwe binnenkant van de wasmachine trommel en de intensiviteit van het wasprogramma kunnen vroegtijdig halen en gaatjes maken in je swimwear. De hitte van de droger kan ook zorgen voor verlies van kleur en vorm. Voor het beste resultaat en langere levensduur, raden we een handwas en aan de lucht laten drogen op een vlakke ondergrond om uitrekken en verkleuren te voorkomen aan. Knijp na het wassen voorzichtig het water er uit. Wees niet te ruw en wring het niet uit. Het is verleidelijk dit wel te doen, maar de wringende beweging kan het materiaal beschadigen.

 

Vermijd ruwe oppervlakken
Houd het comfortable

Het is vanzelfsprekend om op de zwembadrand, in het zand of op de stenen te gaan zitten. Dit kan schade veroorzaken voor je swimwear! Om de kans op pillen – de kleine, pluizige balletjes die verschijnen op het kledingstuk – adviseren we om altijd op een handdoek te gaan zitten als de ondergrond ruw is. Ga voor een grote, zachte, matchende handdoek voor extra comfort!