Veelgestelde vragen

BESTELLEN

Kan ik de status van mijn order ook inzien?
Gedurende het aankoop proces houden wij u op de hoogte van de status van uw pakket door middel van een bestelbevestiging en een verzendbevestiging. Wanneer u een account heeft of aanmaakt, kunt u de status van uw pakket inzien.

Binnen hoeveel dagen mag ik mijn order verwachten?
U ontvangt van ons een email met daarin de bevestiging dat we uw pakket verstuurd hebben. Dit zal zo spoedig mogelijk na ontvangst van de betaling zijn. U kunt dan uw bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen binnen Nederland verwachten. Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wij gesloten. Vanaf 2 januari leveren wij weer.

Heb ik een account nodig om online te shoppen bij Cyell?
U kunt zonder account ook prima online aankopen doen bij Cyell. Echter kent het hebben van een account voordelen als;
– Sneller afrekenen
– De status van uw bestelling controleren
– Eerdere betalingen bekijken
– Aanpassingen maken aan uw account informatie
– Alternatieve adressen aanmaken
– Eenvoudig uw eventuele volgende bestelling plaatsen.

Hoe weet ik wat de juiste maat is?
Bij ieder product kunt u een selectie aan maten vinden. Deze probeert u zo nauwkeurig mogelijk te helpen bij het vaststellen van uw maat. Let wel, het geeft geen garantie aangezien ieder lichaam anders is.

Betaal ik verzendkosten en kosten voor het retour sturen?
Voor verzendingen binnen Nederland, Duitsland en Engeland betaalt u geen verzendkosten. Kosten van het retour sturen van artikelen zijn voor de klant.

 

LEVERING

Aan welke landen levert Cyell?
Cyell levert aan de landen Nederland, Duitsland en Engeland.

 

RUILEN & RETOUREN

Wat moet ik doen als ik mijn order of een deel ervan wil retourneren?
Wanneer u niet geheel tevreden bent met het artikel kunt u dit retour sturen. De artikelen dienen binnen 14 dagen retour te zijn in ons warenhuis na ontvangst van het pakket. Vul het retourformulier volledig in die automatisch meegestuurd wordt met uw pakket en voeg met de bijgevoegde adressticker deze bij uw retour(en). Kosten van het retour sturen van artikelen zijn voor de klant.

 

BETALEN

Op welke manieren kan ik online betalen?
U kunt bij Cyell op verschillende manieren online betalen. Wij accepteren VISA, MasterCard, Paypal en iDeal. Wij vinden de veiligheid van online betalen zeer belangrijk en werken dan ook samen met een zeer bekwaam online payment bedrijf.

 

MIJN ACCOUNT

Wat moet ik doen als ik mijn inlogcodes ben vergeten?
Wanneer u uw inlogcode bent vergeten, kunt u naar ‘Mijn account’ gaan en daar aangeven dat u uw inlogcodes bent vergeten. U kunt dan meteen een nieuwe inlogcode aanvragen.

 

KLANTENSERVICE

Hoe krijg ik contact met de customer service?
Wanneer u een vraag heeft waar u nog geen antwoord op heeft gevonden, dan kunt u een email sturen naar cyellshop@cyell.com of kunt u bellen van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur naar tel. 0518-40-9769.