• Kwaliteit staat voorop, al meer dan 25 jaar
  • Ontdek de nieuwste swimwear collectie
  • Werkdagen voor 15u besteld, zelfde dag verstuurd
  • Perfecte pasvorm in cupmaten, A t/m G
NL

Welke swimwear past bij jouw figuur?

Door Iris S.
Bijgewerkt op 11 april 2023


Vind jouw favoriet!
Welke swimwear past bij jou?

 

Hoe fijn is het dat je een bikini, badpak of tankini vindt die qua model jouw lijf doet flatteren? Wij helpen je graag op weg in jouw zoektocht naar jouw CYELL favoriet!
 
Wij zien graag iedere vrouw stralen in onze swimwear en dat kan alleen als jij je happy en zelfverzekerd erin voelt. Ieder lijf is uniek en je hebt inmiddels jouw eigen stijl ontwikkeld, dus bovenal: Blijf in de keuze dicht bij jezelf! Deze algemene tips en figuurtypes zijn slechts wat voorbeelden om je een klein beetje op weg te helpen.

 


1. Appelfiguur

 

Wanneer jij een appelfiguur hebt, is je buik voller dan de rest van je lichaam en heb je brede schouders en wat grotere borsten. Een groot voordeel van jouw appelfiguur zijn je benen. Hier mag je dan ook gerust al je aandacht aan geven. Wij adviseren jou een hoog uitgesneden bikinibroekje, zo lijken jouw benen optisch langer en leg je de nadruk op jouw slanke benen. Onze high-waistbroekjes met strikdetails zijn ideaal om de gewenste hoogte op de benen mee af te stellen. Voel je je comfortabeler in meer bedekkende swimwear om een buikje te verhullen? Dan is een tankini of badpak met plooidetails rond je taille heel geschikt voor jou.

 

Shop hier styles voor een appelfiguur

 

 

2. Peerfiguur

 

Heb jij smalle schouders en een slanke taille, heupen die breder dan je schouders zijn en vollere boven benen en billen? Wij adviseren jou de nadruk te leggen op je bovenlichaam en slanke taille. Dat kun je doen door een bandeau bikini te kiezen die je o.a. strapless kunt dragen om je schouders breder te doen lijken. Of kies voor een bikini top met een kleurrijke en/of felle print die de aandacht trekt. Voel je je zeker over je vollere bovenbenen en billen dan is een minder bedekkend broekje juist heel mooi bij jouw figuur, want hoe minder stof, hoe smaller je billen lijken. Ben je onzeker over je onderlichaam? Kies dan een hoog opgesneden bikinibroekje met hoge taille. Jouw heupen lijken hierdoor optisch smaller en verdoezelt een eventueel buikje. Een mooie strandrok maakt jouw beach outfit compleet.

 

 

Shop hier stylen voor een peerfiguur

 

 

3. Zandloperfiguur

 

Je hebt een prachtige vrouwelijk figuur dat volledig in balans is. Wanneer je schouders en heupen even breed zijn en je taille duidelijk aanwezig is, behoor je tot het zandloperfiguur. Wij adviseren jou de nadruk te leggen op je taille en je schouders te accentueren met een mooie haltertop. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor mooie details en versieringen op je bikini. Een strikbroekje staat je heel vrouwelijk wanneer je de gestrikte touwtjes iets hoger op de heupen draagt waarmee je jouw ronde heupen en taille doet accentueren.


 

 

Shop hier stylen voor een zandloperfiguur

 

 
4. Omgekeerde Driehoek figuur

 

Met dit figuurtype heb je een atletische bouw met schouders breder dan je heupen. Jouw heupen en taille zijn wat rechter. Om jouw figuur wat meer in balans te brengen adviseren we de aandacht naar beneden te trekken. Draag bijvoorbeeld een opvallend bikinibroekje met ruches of  fancy details. Heb je een grotere cupmaat? Draag een rustige bikinitop met een beugel die wat extra ondersteuning biedt en een mooi decolleté geeft voor een vrouwelijk effect. Heb je een kleinere cupmaat? Kies dan voor een haltertop.

 

Shop hier stijlen voor een omgekeerde driehoek figuur.

5. Rechthoekig figuur

Een rechthoekig lichaamstype wordt gekenmerkt door een gelijkmatige verdeling van de borsten, taille en heupen, met weinig uitgesproken rondingen. Om dit figuur op een flatterende manier te accentueren en wat meer vorm te geven, kun je kiezen voor bikini's die de illusie van curven creëren. Triangel of halter tops kunnen goed werken, omdat ze de aandacht vestigen op het decolleté. Kies voor tops met versieringen, zoals franjes of ruches, om extra dimensie te creëren. Kies daarbij een broekje met strikjes aan de zijkant om je heupen breder te laten lijken. 

 

Shop hier stijlen voor een rechthoekig figuur.