Drukte bij PostNL, mogelijk langere levertijd
Perfecte pasvorm in cupmaten, A t/m F
Kwaliteit staat voorop, al 25 jaar

Stay connected

Betekenisvolle connectie

In deze tijden, waar in iedereen zijn leven moet aanpassen, lijkt het moeilijk om #StayConnected te zijn. Waar de meest voor de hand liggende oplossing ligt in digitale communicatie, is het belangrijk om de basics niet te vergeten, die in ons dagelijkse leven zo makkelijk over het hoofd gezien worden. Gebruik deze tijd om een stapje terug te doen. En ja, blijf in contact met je naasten, maar vergeet niet om ook de tijd voor jezelf te nemen. We delen graag een paar dingen met je om te onthouden tijdens deze periode.

Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaamheid

Als we kiezen voor #StayConnected, moeten we ook oefenen om meer alleen te zijn. Het doel van connected blijven is niet alleen een nieuwe soort ‘digitale drukte’ te creëeren. We krijgen nu de tijd voor dingen waar we normaal geen tijd voor hebben; alleen zijn, verveeld zijn, stil zijn… Dit zijn geen dingen om te vermijden. Ze staan ook niet gelijk aan eenzaamheid. Als je de mogelijkheid hebt, gebruik deze tijd om te verbinding aan te gaan met jezelf; lees boeken, kijk naar films, ontdek je creatieve kant, luister meer muziek, zet een geleide meditatie op, en neem meer rust.

Eenzaamheid voorkomen betekend niet meer digitale connecties

Onthoud, voor de meeste van ons komt het gevoel van eenzaamheid niet door een gebrek aan interactie, maar meer omdat de interactie oppervlakkig blijft. In andere woorden, in de dagen of weken die komen gaan, waarin we juist het gevoel krijgen dat we meer interactie moeten hebben; het is belangrijker om de contacten die je hebt, meer betekenis te geven. Het is dus minder van belang om onze gesprekken digitaal voort te zetten en meer met mindful bezig zijn hoe we nu echt met elkaar communiceren. Begin met klein door je check-in’s met andere meer diepte te geven. Laat het gesprek niet alleen maar over het virus en het laatste nieuws gaan, maar probeer echt naar de persoon zelf te vragen.

  • Wat voor impact heeft dit op jouw leven?
  • Wat is het moeilijkste gedeelte voor jou?
  • Vertel me meer over hoe jouw dagen er nu uit zien…?
  • Hoe gaat het met de kinderen? Wat voor invloed heeft dit op je werk?

    Verbonden blijven betekend niet continu bereikbaar zijn

    Het is makkelijk om in je eigen hoofd te verdwalen, in je gedachten en ze zorgen. In deze tijd, kan het helpen om bewust te blijven van je bereikbaarheid. Wat is echt belangrijk voor je? Al je sociale contacten onderhouden, of een stapje terug nemen en meer connectie vinden met jezelf? Doe wat boodschappen, maak een schema voor het thuis lesprogramma van je kinderen, vind je draai in je nieuwe werk routine en vind een weg in je reactie op alle dingen die gecanceled worden. Dat zijn geen kleine dingen. Neem een stapje terug, wees lief naar jezelf en vergeet de connectie met jezelf niet.

    With love, team CYELL